GENEL FRANSIZCA A1. KURSU

İngilizce Kursu Video Dersler 404 Kişi

HEMEN BAŞVURUNU YAP!, TÜM EĞİTİM VİDEOLARINI İSTEDİĞİN ZAMAN, İSTEDİĞİN KADAR İZLEMEYE HEMEN BAŞLA!

EĞİTİM ÜCRETİ: 0,00 TL

TOPLAM EĞİTİM SÜRESİ: 0 Ders Saati

GENEL FRANSIZCA

A1 Seviyesi Konuları ve Açıklamaları

Fransızca A1 seviyesi temel kullanıcı seviyesi grubunda ilk seviyedir. Fransızca bilgisinin temel düzeyde olduğunu belirtir. Genel bir ifade ile açıklanacak olursa "Fransızca öğrenmeye yeni başlayan, Fransızca bilgisi çok az olan ve/veya daha önce Fransızca eğitimi olmayan kişiler" A1 seviyesindedir. A1 seviyesi "débutant seviyesi" olarak geçmektedir.

Fransızca A1 Seviyesi ile neler yapabilirsiniz?

Basit düzeyde ve yavaş konuşulduğunda günlük ifadeleri (kendini tanıtma, adres tarifi gibi) ve çok temel düzeydeki konuşmaları gerçekleştirebilirsiniz.

Kişiler ile tanışabilir, başkalarını tanıştırabilirsiniz. Basit düzeyde ve yavaş konuşulduğu sürece kendiniz veya başkası ile ilgili nerede oturduğunuz, nereli olduğunuz gibi temel konulardaki sorulara cevap verebilirsiniz.

Karşınızdaki kişiye çok temel düzeyde sorular sorabilir ve yavaş konuşulduğunda kısa cümleler ile çok temel düzeyde iletişime geçebilirsiniz.

Dikkat! Fransızca A1 Seviyesi; akıcı konuşmak, akademik veya profesyonel anlamda ihtiyaçları karşılamak, mesleki ve akademik kariyerler için gerekli olan Fransızca Yabancı Dil Sınavlarında başarılı olmak için yeterli değildir!

Fransızca A1 seviyesindeki eğitimlerde Fransızcanın temel dilbilgisi yapısı, seviyeye uygun günlük konuşma yapıları ve temel kelime bilgisi eğitimi verilir.

Fransızca A1 Seviyesini Nasıl Geliştirirsiniz?

Fransızca A1 seviyesini geliştirip A2 seviyesine geçmek isterseniz öncelikli olarak dilbilgisinin en temel kurallarını ve kelime bilginizi geliştirmeniz gerekmektedir. Kelime bilginizi geliştirdikçe bu kelimeleri temel dilbilgisi kuralları çerçevesinde cümle içerisinde kurmalı ve kullanmalısınız. Kelime ezberlemek yerine cümle içerisinde kullanarak basit cümleler kurmak ve bu basit cümleleri yazmak A1 seviyesindeki öğrenciler için daha faydalı olacaktır.

Fransızca A1 Seviyesi Konuları

Fransızca A1 seviyesi konularını aşağıdaki listede bulabilirsiniz.

A1 seviye Fransızca, temel Fransızca düzeyine verilen addır. Aşağıda tablo halinde A1 Fransızca konuları verilmiştir. Bu konuları çalışıp öğrenerek, Fransızca seviyeleri arasında yer alan ilk aşamayı tamamlayabilirsiniz.

Alfabe:A1 seviyesinde bilmeniz gereken en temel konu alfabedir. Fransızcada vurgulu harfler yer almaktadır. Harflerin vurgusuna göre telaffuz da değişmektedir. Kelimelerin doğru anlaşılması için vurgulara dikkat etmek gerekir.

Sayılar: İlk aşamada 1 ile 20 arasındaki sayıları ve bunların okunuşunu öğrenmek, temel iletişimde ve daha büyük sayıları öğrenirken kaynaklık edecektir.

Temel telaffuz bilgisi: Fransızcanın kendine özgü bir telaffuzu vardır. Harflerin yan yana geliş biçimine göre telaffuzlar da önemli ölçüde değişmektedir.

Cümle diziliş yapısı:Fransızcada cümle kuruluşu özne + yüklem ve nesne şeklindedir.

Yardımcı fiiller ve kullanımları: “Avoir”(ai, as, a, avons, avez, ont) ve “Être” (suis, es, est, sommes, êtes, sont)

Tanışma, selamlaşma, iletişim bilgilerini paylaşma, diyalog örnekleri

Başkasını tanıtma, tanımlama

Günlük hayatta kullanılan temel kelimeler: Mevsimleri günün zamanları, hava durumu, haftanın günleri, ulaşım araçları, meslekler, renkler, aile üyeleri, yılın ayları

Tekil ve çoğul kişi zamirleri: Fransızca öğrenirken karşımıza çıkan ilk konulardandır. Je, Tu, Il/Elle, Nous, Vous ve Ils/Elles şeklindedir.

“Être”, “Avoir”: Tek başına kullandıklarında “olmak” ve “sahip olmak” anlamındadır. Aynı zamanda yardımcı fiillerdir.

İyelik sıfatları: “Adjectifs possessifs” olarak Fransızca dilinde geçerli olan bu konu, “benim, senin, onun” olarak adlandırdığımız sahiplik sıfatlarına verilen isimdir.

İyelik zamirleri: “Pronoms possessifs” olarak Fransızca dilinde geçerli olan bu konu, “benimki, seninki, onunki” olarak adlandırılır.

Tanımlıklar: Le/la/les/un/une/des

Eril ve dişil adlara ilişkin temel kurallar: Fransızcada adlar eril ve dişil formdadırlar. Buna göre adın önüne gelen tanımlık değişiklik gösterir.

Şimdiki ve Geniş zaman: Fransızcada öğrenilen ilk zaman türüdür. Günlük rutinleri ve o anda yapmakta olunan bir eylemi ifade ederken kullanılmaktadır.

Şimdiki ve geniş zamanda olumsuz cümle kullanımı: Ne+fiil+pas

Sahiplik durumu: Özne+ avoir Aynı zamanda yaş belirtmek için de kullanılır.

İşaret sıfatları: “Adjectifs démonstratifs” olarak Fransızca dilinde geçerli olan bu konu, “Ce, cet, cette, ces” olarak geçmektedir.

Yer bildiren edatlar:Bir şeyin nerede olduğunu gösteren; sur, sous, devant, derrière, dans, près gibi kelimelere verilen addır.

Basit bağlaçlar: “et” ve “ou”

Soru ifadeleri:En temel düzeyde soru sorarken kullanılan ifadeleri ve onlarla kurulabilecek basit cümleleri bilmek gereklidir. Qui, Que, Qu’est-ce que c’est, Est-ce que, Quel, Quelle, Quels, Quelles

Il y a:Bir şey ya da şeylerin varlığını ifade eden kavramdır.

Tarih, gün, para, sıralama, saat belirtme

Kıyaslama yapma: Plus…que, moins…que, aussi…que

Geçmiş zaman:“Passé composé” olarak adlandırılır. Avoir veya Etre fiileri ile birlikte kullanılır. Fiil gruplarına göre çekim değişiklik gösterir.

Gelecek zaman: “Futur proche” ve “Futur simple” olarak ikiye ayrılır. İlki yakın gelecek zamanı, diğeri gelecek zamanı ifade eder. Yakın gelecek zaman avoir+fiil şeklinde kullanılır. Dier gelecek zamanın çekimi ise fiil gruplarına göre değişiklik gösterir.

Miktar belirtme: la, le, de la, du, des

Pouvoir/Devoir:Yapabilmek ve zorunluluk ifade eden kullanımlardır.

Dönüşlü fiiller: Karşılıklılık ifade eden fiillerdir. Eylemi yapan ve etkilenen kişi aynıdır.

Geçmiş zaman (imparfait): Geçmiş zaman belli bir süre devam etmiş bir durumu ifade ederken kullanılır: Ben çocukken, Ben lisedeyken etc…

Bir aktivite anlatma: faire+tanımlık+aktivite (faire de la natation)

À ve de kullanımı

Öğrenciler bu kursu nasıl değerlendirdi?

0.0

(0 incelemeye göre)

0.00%
0.00%
0.00%
0.00%
0.00%

Yorumlar

GENEL FRANSIZCA A1. KURSU
₺ 0 ₺ 0
ETİKETLER: GENEL FRANSIZCA,

GÜVENLİ ÖDEME

256 Bit SSL ile Güvenli Alışveriş

TAKSİT SEÇENEĞİ

Kredi Kartına 12 Taksit Seçeneği

UZMAN EĞİTMEN KADROSU

Uzman Eğitmenler ile Sınavlara Hazırlık