GENEL FRANSIZCA B1. KURSU

Video Dersler 379 Kişi

HEMEN BAŞVURUNU YAP!, TÜM EĞİTİM VİDEOLARINI İSTEDİĞİN ZAMAN, İSTEDİĞİN KADAR İZLEMEYE HEMEN BAŞLA!

EĞİTİM ÜCRETİ: 0,00 TL

TOPLAM EĞİTİM SÜRESİ: 0 Ders Saati

GENEL FRANSIZCA

B1 Seviyesi Konuları ve Açıklamaları

Fransızca B1 Seviyesini Nasıl Geliştirirsiniz?

Fransızca B1 seviyesini geliştirip B2 seviyesine geçmek isterseniz öncelikli olarak kelime bilgisinizi geliştirmeniz gerekmektedir. Fransızca konuşmaya başlamak için 1500 ila 2500 kelime arasında bir kelime bilginizin olması gerekmektedir.

Kelime bilginizi geliştirdikçe bu kelimeleri cümle içerisinde kurmalı ve kullanmalısınız. Kelime ezberleme yöntemleri kısa sürede kelime bilginizi arttırsada bir süre sonra unutalacağı için uzun vadede faydalı olmayacaktır. Kelime ezberlemek yerine cümle içerisinde kullanarak biraz B2’lik cümleler kurmak ve bu zor cümleleri yazmak B2 seviyesindeki öğrenciler için daha faydalı olacaktır.

 

Fransızca B1 Seviyesi Konuları

Fransızca B1 seviyesi konularını aşağıdaki listede bulabilirsiniz.

lequel-lequel, duquel, de laquelle, desquelles : gibi Hangi anlamında gelen konusu ektedir.

Les emplois du Gérondif :Gérondif türkçeden de bildiğimiz gibi  -erek, -arak, -iken -diğinde -dığında manasını kurduğumuz bir moddur. Yani yaparak,gelerek,giderek,yaparken,ederken  vesaire..

Le Présent de l’İmpératif yani (Emir Kipi): Fransızcada emir cümlelerini oluştururken üç kişi zamiri üzerinde işlem yapacağız.Yani üç farkli kişi zamiri ile fiil çekimi yaparak emir cümleleri oluşturabiliriz. ( Tu-Nous-Vous).

Le Subjonctif au Présent: Öncelikle şunu ifade etmekte fayda var, ''Subjonctif''' bir zaman değildir. bir kiptir, moddur. Fransızca terimiyle ifade etmek gerekirse ''indicatif'' değildir. İlk olarak kelime manalarına bakacak olursak, Indicatif sözlüklerde gösterici, haber verici gibi sonuçlar verir. Indicatif dendiğinde aklımıza geçmiş zaman, gelecek zaman, şimdiki zaman vs gibi zamanlardan bahsetmiş oluruz. Subjonctif kelimesini sözlüklere yazdığımızda ise, dilek kipi gibi sadece ipucu veren ancak Fransızcada kullanımı söz konusu olduğunda tamamiyle kısır, fakir bir tanımdır. 

La voix active et passive: Bildiğiniz üzere aktif cümlelerde eylemi gerçekleştiren öznedir ancak edilgen cümlelerde özne eyleme maruz kalır. Türkçede de olduğu gibi pasif forma dönüştereceğimiz aktif cümlenin hangi zamanda belirtildiğini bilmemiz gerekecek çünkü pasif forma dönüştürürkende dönüşüm sağlamaya çalıştığımız cümlenin mevcut zamanına göre işlem yapmak durumunda olacağız. Kısaca, '' Boyacı evi boyuyor'' şeklindeki şimdiki zaman cümlesini pasif hale getirirken ''Ev boyacı tarafından boyanacakmış'' demeyiz, ''Ev boyacı tarafından boyanıyor'' deriz. Örnek cümlelerle konumuzu detaylandırmaya başlayalım.

 

Les Pronoms Relatifs Simples.. Qui.. Que.. Dont.. Où.. :Fransızcada Relatif Simple cümleleri sağlıklı ve anlam bütünlüğü içerisinde bağlamaya yarar. İngilizceden hatırladığımız üzere which, who, that gibi.. Relatif Simple dört tanedir ve herbirini başlık altından anlatılmıştır..

CONDITIONNEL PRESENT :SUJET + FUTUR SİMPLE KÖKÜ + IMPARFAIT ZAMANIN EKLERİ ile oluşturulmaktadır..

. Birleşik Zaman: Türkçede birleşik zaman olarak bildiğimiz, Yapardım,Yapıyordum, Giderdim, Gelirdim gibi.. İngilizcede ise Past continuous olarak tanıdığımız zamandır. Fransızca da normal olarak kullanımı pek yaygındır. Geçmişte yapıyor oldugumuz bır eylem yada durumu ifade etmemize yaramaktadir. Tanımlaması gibi kullanımı ve oluşumu da pek zor değildir..

Devoir et Vouloir:zorunluluk anlamına gelen bu iki fiillerin çekimleri yapılmıştır,

Öğrenciler bu kursu nasıl değerlendirdi?

0.0

(0 incelemeye göre)

0.00%
0.00%
0.00%
0.00%
0.00%

Yorumlar

GENEL FRANSIZCA B1. KURSU
₺ 0 ₺ 0
ETİKETLER: GENEL FRANSIZCA,

GÜVENLİ ÖDEME

256 Bit SSL ile Güvenli Alışveriş

TAKSİT SEÇENEĞİ

Kredi Kartına 12 Taksit Seçeneği

UZMAN EĞİTMEN KADROSU

Uzman Eğitmenler ile Sınavlara Hazırlık